Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Mijn kind is altijd ziek. Is dat nog wel normaal?

maandag 04 april 2022

Als ouder word je er soms wanhopig van: de ene oorontsteking is nog niet voorbij of de volgende koortsperiode staat voor de deur. Je gaat je als ouder zorgen maken of er niet meer aan de hand is met je kind. Ga naar altijdziek.nl voor de symptomen. 

Het is normaal dat vooral jonge kinderen veel infecties doormaken: gemiddeld zo'n zes tot acht keer in de herfst- en winterperiode. Ook een verkoudheid of diarree kan nog volkomen normaal zijn. Het afweersysteem van jonge kinderen leert de infectieverwekkers te bestrijden.

10 alarmsignalen
Maar soms is je kind zo vaak ziek, dat je gaat twijfelen. Er kan dan sprake zijn van een afweerstoornis. Om die zeldzame afweerstoornissen op tijd op te sporen zijn er wereldwijd 'tien alarmsignalen voor een afweerstoornis' opgesteld. Als je kind bijvoorbeeld vier of meer oorontstekingen per jaar heeft, dan is het zinvol om met de huisarts te praten over een verwijzing naar de kinderarts.

Schade aan lichaam
Als je denkt dat jouw kind een afweerstoornis heeft, dan is het belangrijk dat er snel een diagnose wordt gesteld. Altijd ziek zijn, teveel antibiotica slikken of vaak een longontsteking hebben brengt blijvende schade aan het lichaam met zich mee waar je op oudere leeftijd steeds meer last van hebt.

Altijdziek.nl
Op de website altijdziek.nl staan alle alarmsignalen, zodat je kunt zien of jouw kind een afweerstoornis heeft. Ook vind je hier een lijst met ziekenhuizen die een speciale polikliniek hebben opgezet en zie je een lijstje met punten die je met de huisarts kunt bespreken. Ga naar www.altijdziek.nl voor meer informatie.

.
- Advertentie -
- Advertentie -