Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nieuw medicijn tegen vroegtijdige zaadlozing

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Meeroverpe.nl

Er is een nieuw medicijn op de markt tegen een vroegtijdige zaadlozing, ook wel premature ejaculatie genoemd. Het medicijn, dat de werkzame stof dapoxetine bevat, geeft mannen meer controle over hun orgasme. 

Fabrikant Menarini Farma brengt het medicijn, genaamd Priligy, op de Nederlandse markt voor de mannelijke doelgroep met een leeftijd tussen de 18 en 64 jaar. Premature ejaculatie (PE) treft ongeveer één op de vijf mannen. Slechts een klein deel gaat met hun klachten naar een arts, omdat ze het zelf niet altijd als een medisch probleem zien dat behandelbaar is. Er zijn twee varianten van Priligy op de markt: met 30 en 60 mg van de werkzame stof dapoxetine. De pil wordt ingenomen één tot drie uur voordat de man seksueel actief is. Priligy is alleen op doktersrecept te verkrijgen. 

PE een lichamelijke aandoening

PE werd eerder altijd gezien én behandeld als een psychisch probleem. Medicijnen kwamen niet te pas in de behandeling, maar gedrags- en cognitieve therapie werden ingezet. Onderzoek laat echter zien dat PE een lichamelijke medische aandoening is. Het hangt waarschijnlijk samen met een laag serotonineniveau. Het werkzame bestanddeel van Priligy, dapoxetine, voorkomt dat serotonine wordt teruggebracht in de zenuwcellen in de hersenen en ruggengraat. Daardoor verhoogt het de hoeveelheid serotonine tussen de zenuwcellen. Hierdoor kunnen mannen meer controle over hun orgasme krijgen, met het gevolg dat ze minder snel klaarkomen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -